My lovely Followers

Followers

Tuesday, March 19, 2013

USA

Alhamdulillah akhirnya berkesempatan update blog!

cup cup, bukan berkesempatan..actually laptop baru pulih dari koma yang teruk!
At first saya pergi hantar laptop untuk format, tup-tup kedai tu cakap harddisk dah corrupted... and now dah pulih sepenuhnya..in sya Allah..tapi sedih sangat sebab everything dalam laptop dah hilang..

backup?
before format memang nak buat backup pon, tapi laptop  saya dah worst giler sampai tak boleh nak paste dah...harapan masa format tu dia save lah local d..tapi bila dah tukar hardisk ni ha harapan tinggal harapan je lah....gambar-gambar diploma since part 1 everything hilang! sadis...sob sob


bukan itu yang diceritakan dalam entry ni...

so nak cerita pasal apa? opkos lah nak cerita pasal my degree's life..

Alhamdulillah almost 3 week berjinak-jinak dengan UiTM Shah Alam...yup, i'm honestly said UiTM Shah Alam sangat-sangat besaaaarrr....bayangkan nak pergi kelas je, macam pergi berjogging peluhnya...for sure lah cuaca sekarang teramat panas kan, cuma kalau kat segamat tak de lah sepanas kat shah alam ni.. and dalam seminggu adalah 2-3 kelas yang jauh tempatnya, mula-mula sampai tersesat-sesat carik kelas... sekarang still sesatsesat jugak..haha

Classmates?
Still dalam prosess pengenalan...seriously susah sangat nak unite dengan diorang...biasalah kan, semua memang dah ada kawan since diploma, and masing-masing ada yang dari kelantan, perlis..so bahasa tu macam membataskan lah kitorang nak mix..in sya Allah hujung sem nanti unite lah kitorang.. =)


Subject?
Hmmm....saya kena ambil 3 subject yang dah pernah ambil dekat diploma dulu, this sem kena hadap data struct and OS...next sem hadap networking pulak...data struct tu seriously rindu kelas dengan miss fisya.. sebab lain gila cara ajar kat sini, and it became more complicated...

Serious talk, pembelajaran diploma dengan degree lain..maksudnya dari segi lecterur tu, kebanyakan lecterur diploma memang faham apa yang diorang ajar, tapi degree ni, bukan lah lecterur tu tak terangkan, tapi saya ni yang tak boleh paham..tak tahulah mana silapnya...hope bila dah lama kat sini, otak dah boleh terima lah...

Currently missing segamat soo much....everything about segamat better then here...tapi haruslah terima kenyataan saya dah pon berada di tempat baru, suasana baru, kawan baru...saya kena cuba sedaya upaya sesuaikan diri kan? *anggukangguk*


In sya Allah, will try the best!..=)



"Menjadi sempurna adalah mustahil, apa yang penting sentiasalah melengkapi sesama sendiri"



until then see ya next post!
with love , NAMN
Salam



No comments:

Post a Comment