My lovely Followers

Followers

Friday, March 29, 2013

A day with bestfriend

Alhamdulillah berjaya melalui another week, so ahad ni genap lah sebulan bergelar degree's student..

tapi bukan degree lagi yang ingin diceritakan, but about one of the slave of Allah...siapakah? 

tadaaaa~~

Nama diberi Siti Hazirah binti Abdul Rauf..

Serious talk, she was super duper friend i've meet..dia lah orang pertama yang saya kenal masa diploma dulu..at night the day before class,ada perjumpaan kos cs..then masa dalam dewan tu dia duduk sebelah saya, then bila saya tanya dia kelas apa? she said csd1s2..so same with me lah, that time saya excited lah kan sebab dah jumpa member nak gi kelas sesama.. \0/.. dari situ lah kitorang start kenal..part 2 kelas sama-sama, part 3, part 4, part 5, and our friendship lasted until degree, and in sya Allah till jannah

Dia sangat-sangat manja and mengada! and at the same time, dia lah yang paling matang, always positive thinking..sentiasa buat orang sekeliling selesa dengan dia, i'm so jeolous tau bila tengok dia sangat cepat mesra dengan orang... ^^,..she was a good listener...setiap apa yang dia cakap, tak pernah buatkan orang terasa..tapi maybe ade kot sikit..=p

Dia jugaklah yang sebenarnya menjadi punca perubahan saya semakin mendekati yang maha esa..even if ada sebab lain, tapi that time masa saya buat keputusan untuk berubah, dia ada dengan saya pada masa tu dia baru balik dari umrah..dengar dia bercerita tentang rumah Allah, kisah-kisah rasulullah buat saya semakin rasa ingin mengikut jalanNya dengan betul...dia lah yang sentiasa ada, support saya buatkan saya rasa perubahan saya ni satu keputusan yang betul..in sya Allah..

 “Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.”

Semalam saya hangout dengan dia! first pergi seksyen 14 because have something to do there, then dah balik bilik, petang kitorang pergi join first of usrah untuk degree ni...alhamdulillah dapat buat keluarga baru kat sini... =)..

Then berjalan satu uitm dengan dia...so tolak tambah campur bahagi..sangat-sangat happy semalam sebab dah lama tak menggila dengan dia...i love her so much! uhibuki fillah ya hazirah!...kalau saya kena pindah ke jasin, tak tahulah macam mana nak menghadapi dunia degree tanpa makcik ni.. sob sob..='(


'Aku tahu aku keras kepala, degil, suka merapu, kasar tapi izinkan aku menjadi sahabat kau hingga ke syurga..in sya Allah..."


until then see ya next post...




"Kawan adalah kawan bila kita boleh bercakap tanpa berselindung, tiada rasa janggal bila berdua, merindui bila berjauhan..memberikan sokongan bila terjatuh dan berbual dan bergelak rasa macam tiada orang lain di situ..=p"




with love, NAMN
Salam


Tuesday, March 19, 2013

USA

Alhamdulillah akhirnya berkesempatan update blog!

cup cup, bukan berkesempatan..actually laptop baru pulih dari koma yang teruk!
At first saya pergi hantar laptop untuk format, tup-tup kedai tu cakap harddisk dah corrupted... and now dah pulih sepenuhnya..in sya Allah..tapi sedih sangat sebab everything dalam laptop dah hilang..

backup?
before format memang nak buat backup pon, tapi laptop  saya dah worst giler sampai tak boleh nak paste dah...harapan masa format tu dia save lah local d..tapi bila dah tukar hardisk ni ha harapan tinggal harapan je lah....gambar-gambar diploma since part 1 everything hilang! sadis...sob sob


bukan itu yang diceritakan dalam entry ni...

so nak cerita pasal apa? opkos lah nak cerita pasal my degree's life..

Alhamdulillah almost 3 week berjinak-jinak dengan UiTM Shah Alam...yup, i'm honestly said UiTM Shah Alam sangat-sangat besaaaarrr....bayangkan nak pergi kelas je, macam pergi berjogging peluhnya...for sure lah cuaca sekarang teramat panas kan, cuma kalau kat segamat tak de lah sepanas kat shah alam ni.. and dalam seminggu adalah 2-3 kelas yang jauh tempatnya, mula-mula sampai tersesat-sesat carik kelas... sekarang still sesatsesat jugak..haha

Classmates?
Still dalam prosess pengenalan...seriously susah sangat nak unite dengan diorang...biasalah kan, semua memang dah ada kawan since diploma, and masing-masing ada yang dari kelantan, perlis..so bahasa tu macam membataskan lah kitorang nak mix..in sya Allah hujung sem nanti unite lah kitorang.. =)


Subject?
Hmmm....saya kena ambil 3 subject yang dah pernah ambil dekat diploma dulu, this sem kena hadap data struct and OS...next sem hadap networking pulak...data struct tu seriously rindu kelas dengan miss fisya.. sebab lain gila cara ajar kat sini, and it became more complicated...

Serious talk, pembelajaran diploma dengan degree lain..maksudnya dari segi lecterur tu, kebanyakan lecterur diploma memang faham apa yang diorang ajar, tapi degree ni, bukan lah lecterur tu tak terangkan, tapi saya ni yang tak boleh paham..tak tahulah mana silapnya...hope bila dah lama kat sini, otak dah boleh terima lah...

Currently missing segamat soo much....everything about segamat better then here...tapi haruslah terima kenyataan saya dah pon berada di tempat baru, suasana baru, kawan baru...saya kena cuba sedaya upaya sesuaikan diri kan? *anggukangguk*


In sya Allah, will try the best!..=)



"Menjadi sempurna adalah mustahil, apa yang penting sentiasalah melengkapi sesama sendiri"



until then see ya next post!
with love , NAMN
Salam



Tuesday, March 5, 2013

Degree...^^

New life..new room..new environment...

First of all sangat-sangat bersyukur sebab diberi peluang memegang title as degree's student...alhamdulilahh...

So how my life now? Setakat ni in sya Allah happy sebabnya my rumet is my besties yooo! Sebilik dengan yana and zira...Faham tak perasaan balik kelas pon tak tension duduk bilik bcoz we always cheer up each other...hope akan berterusan smpai habis sem lah, sebab awal2 sem ni lan still ber'honeymoon'... Ngee~~

Classmate? Coursemate? Coursemate saya from US only 6 person, ika,ifa , cikin ,anas ,nasrul and mee~ and diorang juga lah jadik classmate saya...the rest tak kenal laa...mungkin beberapa minggu lagi akan kenal..^^

Degree's life memang agak survive lah, saya pon dah dapat rasa tekanan bila nak susun jadual..nak buat PC.. And yang paling stress kena ambil subject yang dah ambil masa diploma, dan bertambah stress bila subject tu adalah subject yang saya agak lemah,lepas pon cukup cukup makan je...*sigh*

Berharap sangat everything gonna be ok...in sya Allah

P/s:sorry kalau ade kepelikan pada entry ni, sbb update pkai fon..ngeee~

Until then see ya next post!

With love,NAMN
Salam