My lovely Followers

Followers

Friday, February 22, 2013

Taa Yaa Raa..TAYAR!

                         
                            TAA                                YAA                           RAA



Finally di rumah juga....saya pergi ke mana? jeng jeng jeng

perhatian! post ini sangatttt panjang...



Since before final exam of last sem for cs diploma's student, saya dah plan dengan member-member nak pergi holiday before sambung degree...lokasi belum confirm that time sebab tak tahu nak pergi mana..mengikut perancangan yang planning ni saya, zira, yana, nashriq, tasya and fatin..


then bila dah habis final..we've decided nak pergi genting sebab sejuk and fun..so mula lah pesan kat diorang simpan duit for holiday lah..then tak lama tu fatin cakap dia tak pergi sebab tak de duit...dah mula spoil lah kat situ..tapi tak pe lah... awal-awal bulan 2 zira and yana pulak cakap tak jadi pergi.....i? sedih lah bestie tak pergi..sobsob...tapi benda dah plan lama kan, tak kan nak cancel...then, fadh cakap nak join us..so, currently 4 person lah yang pergi kan? kira ok lah tu ada couple memasing kan...


one day before the day, fadh cakap tak jadi pergi...argh sudah,memang tak boleh nak buat apa lah kan..pergi tetap pergi...


then this thursday bersamaan dengan 21st of february saya bertolak dari muar jam 9.30 pagi...supposedly saya nak turun kl sentral, but driver cakap bas tu turun pudu..Allah.. so, bila dah sampai pudu tu, saya ambil lrt pergi ke masjid jamek, and tukar train ke kl sentral...seriously saya takut salah naik train, masa tu memang redha giler lah..sebab first time naik lrt..nasib baik nashriq guide..then, alhamdulillah sampai juga kl sentral..then meet up with tasya! berborak lah pepanjang while waiting for a princess peluh, nashriq...haha...


bila nashriq dah sampai tu first thing haruslah memenuhkan perut dulu, kitorang choose burger king for our lunch...then we took bas to genting at 2.30 pm...


Only take less than one hour..tapi sampai ke tempat cabel car je lah, ramai giler orang masa beratur nak naik cable car tu...



rasa macam perjalanan yang amat panjang dalam cable car tu, maybe sebab terpaksa senyap dalam tu sebab foreigner semua senyap macam kitorang ni dalam library..=.='

and at last sampai jugak Genting Highland, kitorang sampai around 3...first of all haruslah check in hotel dulu..oh yeah, hotel we already booked before came,First World Hotel so prosess nya agak mudah je lah, lepas ambil kunci bilik...


jyeahhh!!then check in! bilik nya sangat-sangat puas hati...RM128 per night...kira worthwhile sesangat lah..bila dah jumpa katil, faham-faham lah apa yang kitorang buat kan? tidur!

after maghrib, kitorang siap-siap sebab nak meround dekat indoor game..cuaca? sejuk hingga ke tulang belikat wokk...3 lapis baju saya pakai that time..disebabkan kitorang pergi hari biasa, orang tak de lah ramai..so, game yang kitorang nak main pon tak payah beratur pepanjang...

CNY show..kita still CNY ke? =.='

lepaking at mcD while waiting for 4d cinema..

glow in the dark bowling...

Lepas dah penat jenjalan kat dalam, kitorang keluar dari hotel pulak...subhanAllah sejuk yang teramat sangat! kabus saja yang penuhh...


bila dah penat berlari-lari di parking lot, buat video! ketawa macam tak de esok...kitorang pon balik bilik...rasanya almost 3 am jugak lah kitorang tidur..sebab? tak boleh tidur...ngeee


2nd day! wohooo....i'm woke up at 6.15, sejuk ya teramat...even dah pakai blanket pon terasa sejuknya...bila saya keluar bilik nak ambil air kat water dispenser, jengah ke luar tingkap....tak nampak apa-apa sebab kabus, bilik kitorang pon tingkat 21 kan, memang patut pon..

then mandi tengok tv...around 10 dah siap kemas dan bersedia nak check out...bila dah check out, first pergi cari tiket balik..tapi tak dapat beli sebab time dah nak naik bas baru boleh beli..then terus kitorang beli tiket ke outdoor game...anddddd...


here we are!!!

after dah letak barang-barang kat locker...tahap excited naik dengan lajunya....tasya and nashriq sangat awesome sebab saya rasa puas sangat sebab diorang pon tak takut nak naik segala macam keextreman game kat sini!

almost all of the game, kitorang dah naik..cuma yang biase-biase tu kitorang tak naik..gambar yang kat dalam theme park still dekat nashriq..so tak banyak yang ada pada saya..tapi still nak share jugak...





romantik tak kami? haha...penat sebenarnya..



The best memory ever! mereka sangat awesome and giler..alhamdulillah...then pukul 5 kitorang keluar dari theme park and got bus to going back..bas tu berhenti dekat stesyen titiwangsa..satu lagi masalah bagi saya sebab nak kena pergi tbs pulak...and once again nashriq guide saya, tapi kena lah rajin-rajin bertanya pada orang sekeliling kan...

bila dah sampai TBS, beli lah tiket ke muar..tapi pukul 10 malam je ada! sedih betul...masa tu baru pukul 8pm, so terpaksa beli and saya stay kat surau sementara nak tunggu tu...fuuu~~

and alhamdulillah sampai jugak rumah....^^

so thats my story...panjang? kannn...haha..thanks for reading guys! 

ommo, its only a week before contuining study again! wish me luck guy! love u'll..xoxo


With love, NAMN
Assalamualaikum.













No comments:

Post a Comment