My lovely Followers

Followers

Wednesday, February 13, 2013

Review:novel "Perempuan Lindungan Kaabah"

Hai uolls...

ha, hari tu saya pergi jenjalan dengan akak saya..not really jenjalan actually...nak pergi bank in duit ke account yuyun lah kan...then, perginya pulok dengan akak kan...tak kan lah just nak bank in kan? so fikir fikir nak window shopping je lah kat wetex parade tu....


but then, kitroang singgah bookstore...then, saya tetiba terfikir nak beli buku Biografi Muhammad, cari punya cari punya cari takde.....cari buku baru Hilal Asyraf pun tak jumpa jugak...then pergi ke ruangan Islamic Novel, belek punya belek terjumpa novel "Perempuan Lindungan Kaabah"..saya tertarik dengan tajuk novel tu...tapi tak baca sinopsisnya lagi, sebab saya memang jenis tak suka baca sinopsis novel untuk mengelakkan tahu jalan cerita...Masa tu hati dah tertarik dah, tapi seboleh -boleh tak nak beli sebab  nak jimat...

then last-last minute laju je tangan ni ambil novel tu pergi kaunter..then masa tengah beratur tu..akak tayang kat saya novel "Suami Aku Ustaz"...memang nak beli novel tu sebab ramai cakap novel tu best..then saya pegang terus nak beli dua dua sekali...hahaha..tamaknya awak yantie!
 



So ceritanya, saya dah habis baca novel "Perempuan Lindungan Kaabah" tu...and seriously novel tu sangat best...bagi saya lah ..sebab setiap orang mempunyai citarasa memasing kan..

novel tu memang lah pasal married people, but the thing that made this novel interesting is penulis selitkan unsur-unsur dakwah...bukan sedikit, tapi banyak sangat...subhanAllah, sambil membaca sambil bertambah-tambah ilmu saya..dan semakin timbul kesedaran saya terhadap-Nya...Alhamdulillah....

serious talk, baca lah novel ni...sebab Best lah! huhu....mintak-mintak lah saya dapat baucer 1 Malaysia tu....sebab i love reading! huhu...


until then see ya next post!

with love, NAMN
Assalamualaikum


No comments:

Post a Comment