My lovely Followers

Followers

Friday, February 22, 2013

Taa Yaa Raa..TAYAR!

                         
                            TAA                                YAA                           RAA



Finally di rumah juga....saya pergi ke mana? jeng jeng jeng

perhatian! post ini sangatttt panjang...



Since before final exam of last sem for cs diploma's student, saya dah plan dengan member-member nak pergi holiday before sambung degree...lokasi belum confirm that time sebab tak tahu nak pergi mana..mengikut perancangan yang planning ni saya, zira, yana, nashriq, tasya and fatin..


then bila dah habis final..we've decided nak pergi genting sebab sejuk and fun..so mula lah pesan kat diorang simpan duit for holiday lah..then tak lama tu fatin cakap dia tak pergi sebab tak de duit...dah mula spoil lah kat situ..tapi tak pe lah... awal-awal bulan 2 zira and yana pulak cakap tak jadi pergi.....i? sedih lah bestie tak pergi..sobsob...tapi benda dah plan lama kan, tak kan nak cancel...then, fadh cakap nak join us..so, currently 4 person lah yang pergi kan? kira ok lah tu ada couple memasing kan...


one day before the day, fadh cakap tak jadi pergi...argh sudah,memang tak boleh nak buat apa lah kan..pergi tetap pergi...


then this thursday bersamaan dengan 21st of february saya bertolak dari muar jam 9.30 pagi...supposedly saya nak turun kl sentral, but driver cakap bas tu turun pudu..Allah.. so, bila dah sampai pudu tu, saya ambil lrt pergi ke masjid jamek, and tukar train ke kl sentral...seriously saya takut salah naik train, masa tu memang redha giler lah..sebab first time naik lrt..nasib baik nashriq guide..then, alhamdulillah sampai juga kl sentral..then meet up with tasya! berborak lah pepanjang while waiting for a princess peluh, nashriq...haha...


bila nashriq dah sampai tu first thing haruslah memenuhkan perut dulu, kitorang choose burger king for our lunch...then we took bas to genting at 2.30 pm...


Only take less than one hour..tapi sampai ke tempat cabel car je lah, ramai giler orang masa beratur nak naik cable car tu...



rasa macam perjalanan yang amat panjang dalam cable car tu, maybe sebab terpaksa senyap dalam tu sebab foreigner semua senyap macam kitorang ni dalam library..=.='

and at last sampai jugak Genting Highland, kitorang sampai around 3...first of all haruslah check in hotel dulu..oh yeah, hotel we already booked before came,First World Hotel so prosess nya agak mudah je lah, lepas ambil kunci bilik...


jyeahhh!!then check in! bilik nya sangat-sangat puas hati...RM128 per night...kira worthwhile sesangat lah..bila dah jumpa katil, faham-faham lah apa yang kitorang buat kan? tidur!

after maghrib, kitorang siap-siap sebab nak meround dekat indoor game..cuaca? sejuk hingga ke tulang belikat wokk...3 lapis baju saya pakai that time..disebabkan kitorang pergi hari biasa, orang tak de lah ramai..so, game yang kitorang nak main pon tak payah beratur pepanjang...

CNY show..kita still CNY ke? =.='

lepaking at mcD while waiting for 4d cinema..

glow in the dark bowling...

Lepas dah penat jenjalan kat dalam, kitorang keluar dari hotel pulak...subhanAllah sejuk yang teramat sangat! kabus saja yang penuhh...


bila dah penat berlari-lari di parking lot, buat video! ketawa macam tak de esok...kitorang pon balik bilik...rasanya almost 3 am jugak lah kitorang tidur..sebab? tak boleh tidur...ngeee


2nd day! wohooo....i'm woke up at 6.15, sejuk ya teramat...even dah pakai blanket pon terasa sejuknya...bila saya keluar bilik nak ambil air kat water dispenser, jengah ke luar tingkap....tak nampak apa-apa sebab kabus, bilik kitorang pon tingkat 21 kan, memang patut pon..

then mandi tengok tv...around 10 dah siap kemas dan bersedia nak check out...bila dah check out, first pergi cari tiket balik..tapi tak dapat beli sebab time dah nak naik bas baru boleh beli..then terus kitorang beli tiket ke outdoor game...anddddd...


here we are!!!

after dah letak barang-barang kat locker...tahap excited naik dengan lajunya....tasya and nashriq sangat awesome sebab saya rasa puas sangat sebab diorang pon tak takut nak naik segala macam keextreman game kat sini!

almost all of the game, kitorang dah naik..cuma yang biase-biase tu kitorang tak naik..gambar yang kat dalam theme park still dekat nashriq..so tak banyak yang ada pada saya..tapi still nak share jugak...





romantik tak kami? haha...penat sebenarnya..



The best memory ever! mereka sangat awesome and giler..alhamdulillah...then pukul 5 kitorang keluar dari theme park and got bus to going back..bas tu berhenti dekat stesyen titiwangsa..satu lagi masalah bagi saya sebab nak kena pergi tbs pulak...and once again nashriq guide saya, tapi kena lah rajin-rajin bertanya pada orang sekeliling kan...

bila dah sampai TBS, beli lah tiket ke muar..tapi pukul 10 malam je ada! sedih betul...masa tu baru pukul 8pm, so terpaksa beli and saya stay kat surau sementara nak tunggu tu...fuuu~~

and alhamdulillah sampai jugak rumah....^^

so thats my story...panjang? kannn...haha..thanks for reading guys! 

ommo, its only a week before contuining study again! wish me luck guy! love u'll..xoxo


With love, NAMN
Assalamualaikum.













Tuesday, February 19, 2013

90% done!

Tik tok tik tok tik tok



Allah, sekejap je rasa baru dapat result diploma...alih alih sekarang  less than 2 week before sambung study balik...sudah bersediakah?


secara fizikalnya..alhamdulillah 90% already done...

Stock makanan settle
Stationary done
Medical check up done
Ptptn done

em em em ape lagi ye? ha cuma yuran dengan things yang kena photstat tu yang tak settle lagi..malas boleh tak nak pergi photostat? almaklumlah transport yang ada kat rumah hanyalah kereta, disebabkan car lisence belum dapat, memang tak bergerak lah ke kedai jawabnya...


Ha, tadi saya on twitter then my bestie, yana tweet one pic ni... at first saya online guna phone je, because that time saya dekat bandar baru balik beli tiket...so, tak boleh nak zoom picnya..so bila sampai rumah je, saya terus online guna laptop then terpapar this!






masa baca ni memang bersyukur sangat-sangat sebab dapat jugak baucer buku...alhamdulillah..yeahh! in sya Allah akan digunakan sebaik-baiknya....



Ha tadi bercakap pasal persediaan fizikal..tapi mentally dah ready ke? so far tengah usha-usha subjects yang bakal dipelajari....and sudah semestinya cuba memupuk mupukkan minat yang dah sedia ada toward this course....


Sebelum melakukan sesuatu, jangan pernah bercakap susah kan? in sya Allah try to open up my mind 100%...and kurangkan merungut, sebab merungut ni sebenarnya membuatkan kerja kita bertambah rasa beban...semoga Allah permudahkan urusan saya, kamu dan kamu...>_<


Nanti kita kita kita jumpa dekat USA ye! Seronok rasanya dapat jumpa balik budak budak US! semoga ukhwah yang terjalin antara kita semakin kuat bila still berada bawah kampus yang sama ye!


p/s:
USA sf Uitm Shah Alam
US sf Uitm Segamat

until then see ya next post ya, in sya Allah

"When we know how to be grateful, there's no reason for us to say life is unfair because until today, Allah has given us everything we need"



with love, NAMN
Assalamualaikum



Wednesday, February 13, 2013

Review:novel "Perempuan Lindungan Kaabah"

Hai uolls...

ha, hari tu saya pergi jenjalan dengan akak saya..not really jenjalan actually...nak pergi bank in duit ke account yuyun lah kan...then, perginya pulok dengan akak kan...tak kan lah just nak bank in kan? so fikir fikir nak window shopping je lah kat wetex parade tu....


but then, kitroang singgah bookstore...then, saya tetiba terfikir nak beli buku Biografi Muhammad, cari punya cari punya cari takde.....cari buku baru Hilal Asyraf pun tak jumpa jugak...then pergi ke ruangan Islamic Novel, belek punya belek terjumpa novel "Perempuan Lindungan Kaabah"..saya tertarik dengan tajuk novel tu...tapi tak baca sinopsisnya lagi, sebab saya memang jenis tak suka baca sinopsis novel untuk mengelakkan tahu jalan cerita...Masa tu hati dah tertarik dah, tapi seboleh -boleh tak nak beli sebab  nak jimat...

then last-last minute laju je tangan ni ambil novel tu pergi kaunter..then masa tengah beratur tu..akak tayang kat saya novel "Suami Aku Ustaz"...memang nak beli novel tu sebab ramai cakap novel tu best..then saya pegang terus nak beli dua dua sekali...hahaha..tamaknya awak yantie!
 



So ceritanya, saya dah habis baca novel "Perempuan Lindungan Kaabah" tu...and seriously novel tu sangat best...bagi saya lah ..sebab setiap orang mempunyai citarasa memasing kan..

novel tu memang lah pasal married people, but the thing that made this novel interesting is penulis selitkan unsur-unsur dakwah...bukan sedikit, tapi banyak sangat...subhanAllah, sambil membaca sambil bertambah-tambah ilmu saya..dan semakin timbul kesedaran saya terhadap-Nya...Alhamdulillah....

serious talk, baca lah novel ni...sebab Best lah! huhu....mintak-mintak lah saya dapat baucer 1 Malaysia tu....sebab i love reading! huhu...


until then see ya next post!

with love, NAMN
Assalamualaikum