My lovely Followers

Followers

Wednesday, October 24, 2012

Cuti sem or cuti diploma?

*hidung kembang kembang*

Tahukah anda perasaan berada di rumah? tahukah anda perasaan duduk menganggur? tahukah anda perasaan menunggu panggilan interview? tahukah anda perasaan beli no pin degree tapi tak boleh apply ?


Kalaulah anda tahu perasaannya...stress? mungkin juga sebab hal kerja...barang yang nak dibeli dah di listkan melebihi satu kertas mahjong..oh nooo... \0/  tapi kerja tak dapat lagi...

Bukan main banyak tempat saya dah apply dah kerja...jawapannya ?? "Nanti kami call".. tapi sampai sekarang satu hapak pun tak do...sabar yanti sabar..ujian  je semua ni.... ^^

Setelah sekian lamanya tak update blog, hari ni berkesempatan jugak..sebab? kami baru beli broadband...wuhuuuu... cerita pada awalnya nak pasang wifi, tapi almaklumlah kami ni duduk di ceruk daerah...so line nye tak berapa nak ada, so atas suggestion owner kedainya broadband jugak lah pilihannya...

Ha pasal degree pulak ni...punyelah bertangguh tangguh beli no pin kan..at last hari ni dah beli alih alih tak boleh nak login tu...hampeh betul..tak tau lah apa masalahnya...macam tak bagi saya sambung degree je....janganlahhhh... =(....tak nak duk segamat lagi dah...please please please...

em em em.....ok tetibe macam blank je kan nak update ape....nanti lah ea bile ade nak update lagi, rajin lah jari saya ni nak menaip...see ya next post lah ye

with love,NAMN
salam


Saturday, October 13, 2012

Mentaliti Orang Malaysia

Alhamdulillah lah lega dah 4 paper...insyaAllah semuanya baik-baik saja..except paper 'N' tu..

Kali ni bukanlah nak menghapdet pasal payper payper final saya, tapi just nak membabling kat sini...

Saya sedang mengalami proses transformasi..yeah transformasi...Mungkin sedikit demi sedikit, saya cuba berubah sendiri..tanpa sesiapa yang membantu...so, banyak benda yang saya tak tahu and perlu belajar dalam jangka masa yang panjang...apa yang saya tahu , saya amalkan..and apa yang saya rasa salah saya cuba akan tegur..

Dan mentaliti orang malaysia, atau di kecilkan skope nye..orang melayu..sangatlah narrow minded... as we know Malaysia ni most of malay people is ISLAM..then, why still wujud istilah ustazah and ustaz semua.. bila some people nampak 'this' person rajin ke masjid, they will say 'mesti sipolan tu dulu sekolah agama kan.."..then bila nampak yang bertudung labuh, mula lah panggil 'ustazah' whats wrong with you people huh? don't you know, menjadi tanggungjawab orang ISLAM wanita melabuhkan tudung melepasi dada.. menjadi tanggungjawab seorang ISLAM mengistikarahkan masjid..menjadi tanggungjawab seorang ISLAM menegur maksiat di depan mata...

Saya bukan seorang yang baik.tetapi saya cuba ke arah yang baik..i'm still in learning process.. kalau apa yang saya buat salah di mata kalian..tegurlah saya..insyaAllah saya buka hati..

Menjadi beban yang berat bila perubahan ni menjadi pandangan serong dari mata-mata orang..yes i admit saya dari sekolah yang agak sosial pergaulannya, sebuah sekolah di cerok bandar..saya yang dulu teruk..mungkin perubahan ni tak boleh masuk dengan kawan-kawan zaman sekolah saya, zaman kerja saya, zaman awal alam U saya....saya cuba untuk terus berkawan dengan kalian seperti saya yang dulu...so please accept me as who i am...

And please tukar mentaliti korang..i'm sick of that...

rasanya tu je nak update..just meluahkan rasa terkilan..
until then see ya next post..

With love, NAMN
Salam

Tuesday, October 9, 2012

Final yo !

yeahhh...akhirnya berkesempatan juga nak update blog...
FYI, i don't know why..my lappy xboleh nak detect wireless..semua ni gara-gara tangan ni gatal menginstall program yang saya rasa useless and end up with this problem..urghh..and dah tak boleh nak online kat my lappy, dapat online dekat phone je...and yang menyedihkan tak boleh nak update blog dalam phone..=(
InsyaAllah dalam masa terdekat nak hantar lappy pada dayat, rasanya just kena install something je kot..and hope tak kena charge ape-ape lah kan..=p

Final?? yeah i'm in final mood now..so far baru 3 paper lepas, another 4..macam banyak lagi je kan? paper paling dekat lusa which is paper its..agak merisaukan lah jugak paper ni sebab dua-dua test tak lulus.. carry mark pon cukup-cukup makan je...sedihhh...saya boleh!insyaAllah

Setakat 3 paper yang dah lepas ni..the most frustated paper is paper NETWORKING...seriously memang frust giler...mana taknye..sepanjang dah 5 sem lah kan kat sini..first time saya menangis dalam dewan gara-gara paper susah..memang nampak lah bahana susahnya networking ni kat muka muka student cs..bersyukur sangat paper QMT semalam membuatkan kami tersenyum semula...=)

Degree? saya tak beli lagi no pin for apply degree...tak berkesempatan nak pergi BSN...macam best je tengok memember pilih course for degree...setakat ni, just one choice dalam otak..another 3 tak tau lah nak letak apa? boleh tak 4-4 choice tu nak letak multimedia? tak nak benda lain lah..tak sanggup dah belajar benda yang kita tak minat kan...nanti lah kat rumah baru beli no pin kot...

em em em...i think nak update tu je kot...nanti laptop dah ok baru lah rajin nak update update ni ye...until then, see ya next post ye!

"Disaat panas terik, Allah turunkan hujan supaya menyejukkan kita..setelah selesa dengan kesejukan tersebut..Allah berhentikan hujan tersebut,kita merungut sebentar..kemudian Allah pamerkan pelangi yang indah menggantikan hujan yang semakin hilang...Apa yang kita perlu buat ialah sentiasa bersyukur dengan setiap yang Allah berikan..Allah knows the best..theres hikmah in every thing happen to us..=)"

with love, NAMN
Salam

Monday, October 1, 2012

1 down, 6 to go~~

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah...
selesai satu paper yang tak de killer mane tapi meroyan jugak lah saya nak menghafalnye..
tahap soalan?err tak susah mane, tapi ade jugak lah satu dua soalan saya tak reti jawab..
arghh persetankan semua itu, yang penting dah habis..ha ha ha< dialog melayu kuno>


Ok relax-relax..baru satu paper je sebenarnya..lepas n nak menghadap paper networking hari khamis ni...
wish me luck ye! please please please...doa-doa kalian sangat saya hargai...grade on time yang sangat di idam2kan...so please jangan kedekut doakan untuk saya ya! wink wink...

until then see ya next post lah ye...
tak dop idea nak update ape...

with love,NAMN
Salam