My lovely Followers

Followers

Monday, September 24, 2012

Last minute!

ngantok | pening | tension

ha tu lah dia..lepas satu, satu masalah datang...sepatutnya dah boleh relax sikit sebab test dah settle semua.the problem begin bila nak start compile report ENT.that time kitorang nak semua group member ada, sebab selama ni macam saya yana and zira je buat keja..then, lan datang..another 2 person batang hidung pon tak nampak...kat situ dah mula bengang dah...then macam ada conflict kat situ, siap nak jumpa puan nak suruh potong markah lah..*bebudaksangatperangai...then kemarahan kitorang tak berakhir kat situ je sebab esoknya masa kelas ENT which is last class for this sem, diorang tak datang! memang berapi api lah kitorang..pastu kitorang hantar mesej haram tak balas...then masa tu puan cakap jumaat which is the next day kena hantar full report, 1 HANTAR KAT PUAN, 2 REPORT HANTAR KAT PANEL *eh kenapa highlightkan bende alah ni?sabar..akan berkait sat lagi..

Then makin tension lah kami sebab jumaat tu saya je ade 3 test! mati ke tak mati kitorang?then tengahari tu dah start buat kat bilik, lepas tu after test DE sambung lagi buat financial tu...then sambung malam pulak..kitorang dah nekad mase tu..kalau diorang tak datang, memang keluar dari group lah jawabnya...then sekali tengok diorang datang..then buat punya buat punya buat...siap!....another 'two' person mengofferkan diri nak print that report and submit kat panel and puan esok...saya macam "eh boleh percaya ke diorang ni" tapi terpaksa serahkan jugak sebab kitorang kelas full sampai 12 jumaat tu..ok then balik bilik terpaksa study untuk dua test pagi jumaat...

Then hari jumaat malam, LEPAS test its...kitorang baru dapat tau yang DIORANG TAK HANTAR REPORT KAT PANEL!!!!reaksi kitorang? ketawa sambil bertepuk tangan....=.='..seriously tension yang amat, seriously since awal sem, saya dah cakap dengan zira and yana.. ENT ni nak dapat A kena letak full effort kat bisness plan..yes! we do..tapi hancur harapan kitoang bila kitorang dah put full effort tapi orang lain hancurkan sesuke hati...then malam tu bengangbengang pon still kene study QMT..

then semalam malam, kitorang gathering sebab nak discuss pasal presentation hari ni lah kan...boleh pulak mereka tak bawa report yang kena hantar kat panel tu..tapi diorang bawak yang dah fotostat punye... bila cek yang fotostat punya..mestilah saya fokus bahagian budget2 kan....benda yang saya dah suruh 'a' betulkan dia tak betulkan..serious mase tu nak ngamuk...tapi sabar lagi...memang dah bergenang dah air mata ni...geram teramat..start dari tu dah badmood dah...then balik bilik..check2 report lagi ada lagi yang tak kena, bahagian operational zira tambah tak bagitahu sy...masih cool masa tu, then key in semua tu dalam input kat excel tu...sekali tengok rugi banyak giler...terus saya menangis sebab tension teramat, then lama dok tenung that thing, taip slow slow..alhamdulillah balance balik....settle bab itu!

Hari ni pulak..jadi tugas saya lah nak memprint pembetulan semalam..then lepas print tengok page report yang diorang bagi tu berterabur! dah naik angin dah mase tu..nak print balik memang tak lah...cecah 100++...then balik bilik..yana dengan zira datang bilik tengok bende tu...kitorang seriously berapi! dengan borang tak berisi, dengan borang print entah pape entah..jadi keje kitorang nak betulkan balik......

Sekarang ni tension yang teramat..sat lagi dah kena present...tension giler kot...

Ok lah nanti sambung lagi..keje berlambak ni!see  ya next post!


with love,Yantie
Salam

1 comment: