My lovely Followers

Followers

Friday, September 14, 2012

Wondering

Alhamdulillah settle sudah presentation paradigm...lega? em tak boleh nak rasa perasaan tu sebab esok nak kena menghadap dengan ENT yang satu hape pun kita tak study lagi...permudahkan lah ingatanku ya Allah...

Tadi tengah borakborak dengan Zira..tetiba tercakap pasal nak sambung degree...then dia cakap mungkin dia sambung degree lambat sikit sebab nak cari pengalaman kerja banyak tempat and then baru decide nak sambung degree dalam bidang ape...emmm setelah di pikir pikir..betul jugak apa yang Zira cakap tu... mungkin lambat sikit lah nak sambung degree nya tu...tapi at least, hutang ptptn kita boleh langsaikan sikit, sebab nanti untuk degree nak pinjam lagi...tang bila nak bayarnya kan?

Setelah di pikipikir..patut ke kita buat macam tu jugak?tapi kalau boleh nak sangatsangat habis belajar awal, sebab nak merasa duit sendiri kan..=3...TAPII...kalau kerja sebelum sambung degree pun boleh kalau nak kumpul duit sikit sikit..then beli kereta...eh? ahhh pening bila pikir balik...kita nak sambung degree in multimedia, insyaAllah..tapi perlu ke pengalaman untuk study kos tu? kalau perlu pun..apa je kerja yang offer that kind of experience? waduh waduh....kompius kompius...

Nanti mungkin akan memanjangkan discussion ni dengan parents kita..sebab they know the best right? sebab before ni pun mak dah cakap tak kesah kalau kita nak sambung degree lambat sikit..mungkin diorang pon dah tak larat nak tanggung kami kami yang belajar ni...insyaAllah kalau tu yang terbaik, haruslah bekerja dulu sebab boleh ringankan beban diorang kan..lagipun akak  baru sambung degree kan..course dia memerlukan cost yang banyak...macam mase diploma, duit mara dia tak dapat nak tanggung sepenuhnya semester tu..lagipun kita kan berdikari orangnya, setakat kerja-kerja part time ni..insyaAllah boleh tahan lama....emmm..

Sebenarnya ni berangan je lebih kan..padahal test2 pun tak settle lagi..ada hati nak fikir pasal degree...confirm confirm ke awak lepas sem ni yanti? insyaAllah....insyaAllah...insyaAllah....doa doa kan lah kita ye...sangat berdebar bila pikirkan kalau kalau tersangkut...kalau memang kita tau extend tu tak pe, ni kalau extend sebab satu subject je...alangkah ruginyaa....T_T

Rasanya tu je kot nak update....Kena selak-selak note ent ni...giler kalau tak study langsung...until then see ya next post!

"Kadang-kadang kesabaran itu penting dalam menangani kehidupan kita...tak semua orang melayan kita seperti kita melayan dia.."

with love,NAMN

No comments:

Post a Comment