My lovely Followers

Followers

Thursday, August 30, 2012

Bagai beruk dapat bunga

Akhirnya menulis kembali aku..Setelah blog ni aku rasa agak lama aku tinggalkan, bukanlah sebab tak de idea ke ape..tapi sebab broadband aku yang sudah sampai expired date nya...

First of all rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Selamat hari raya..setelah berpenat lelah kita beribadah pada bulan puasa akhirnya kita dapat meraikan kemenangan kita pada 1 syawal hari tu..Amat menyedihkan bila aku sekarang dah berada kat UiTM, mana lah rasa suasana syawal kat sini..sangat-sangat pelik, even first puasa lagi IFC dah pasang lagu raya tak henti henti..tapi bila dah raya, tak pasang pulak,,ke aku yang tak dengar..entahlahh

Kalau nak bercerita pasal raya aku tahun ni, memang tak tercukup page ni..lagipun dah basi rasanya.. Cukuplah bercerita ringkas rasanya..

1 Syawal

+Bermula di rumah nenek,bermaaf maafan
+Pergi rumah mok long belah abah
+Menziarahi kubur arwah tok wan






+Balik rumah nenek

2 Syawal 
+Balik kampung! balik kampung my mom!



3 Syawal 
+Balik muo =(

4 Syawal
+Beraya rumah jiran lama and kawan akak

5 Syawal
+Pergi BP beraya rumah bob and qila

6 Syawal 
+Beraya rumah ebab

7 Syawal
+Balik UiTM...

Cukup seminggu je aku beraya, sedih tak sedih tak?
Minggu ni supposedly boleh je balik, tapi disebabkan aku AJK untuk event ent talk so xjadik balik lah gamaknye..Esok member aku nak beraya kat rumah aku! woot woot...insyaAllah jadik, nasiblah tadi last minute dapat kereta sewa..So sambung beraya lagi lah aku esok?mungkin..=)

Rasanya sampai situ dulu lah nak update, idea kat otak aku dah mengeras sebab lama sangat terpendam..=)
Sementara masih dibulan Syawal ni marilah kita berpuasa enam, tapi sebelum puasa enam tu cik kak cik kak sila lah ganti puasa dulu ye..mungkin sesetengah pendapat cakap boleh puasa enam sekali dengan puasa ganti..tapi bagi aku lah, biarlah yang wajib didahulukan, kemudian yang sunat menyusul.. ye dok?

Until then see ya next post!

**Sadis sungguh tak dapat hantar akak ke shah alam..bon voyage akak!

With love,Yantie
Salam

No comments:

Post a Comment