My lovely Followers

Followers

Thursday, August 30, 2012

Bagai beruk dapat bunga

Akhirnya menulis kembali aku..Setelah blog ni aku rasa agak lama aku tinggalkan, bukanlah sebab tak de idea ke ape..tapi sebab broadband aku yang sudah sampai expired date nya...

First of all rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Selamat hari raya..setelah berpenat lelah kita beribadah pada bulan puasa akhirnya kita dapat meraikan kemenangan kita pada 1 syawal hari tu..Amat menyedihkan bila aku sekarang dah berada kat UiTM, mana lah rasa suasana syawal kat sini..sangat-sangat pelik, even first puasa lagi IFC dah pasang lagu raya tak henti henti..tapi bila dah raya, tak pasang pulak,,ke aku yang tak dengar..entahlahh

Kalau nak bercerita pasal raya aku tahun ni, memang tak tercukup page ni..lagipun dah basi rasanya.. Cukuplah bercerita ringkas rasanya..

1 Syawal

+Bermula di rumah nenek,bermaaf maafan
+Pergi rumah mok long belah abah
+Menziarahi kubur arwah tok wan






+Balik rumah nenek

2 Syawal 
+Balik kampung! balik kampung my mom!



3 Syawal 
+Balik muo =(

4 Syawal
+Beraya rumah jiran lama and kawan akak

5 Syawal
+Pergi BP beraya rumah bob and qila

6 Syawal 
+Beraya rumah ebab

7 Syawal
+Balik UiTM...

Cukup seminggu je aku beraya, sedih tak sedih tak?
Minggu ni supposedly boleh je balik, tapi disebabkan aku AJK untuk event ent talk so xjadik balik lah gamaknye..Esok member aku nak beraya kat rumah aku! woot woot...insyaAllah jadik, nasiblah tadi last minute dapat kereta sewa..So sambung beraya lagi lah aku esok?mungkin..=)

Rasanya sampai situ dulu lah nak update, idea kat otak aku dah mengeras sebab lama sangat terpendam..=)
Sementara masih dibulan Syawal ni marilah kita berpuasa enam, tapi sebelum puasa enam tu cik kak cik kak sila lah ganti puasa dulu ye..mungkin sesetengah pendapat cakap boleh puasa enam sekali dengan puasa ganti..tapi bagi aku lah, biarlah yang wajib didahulukan, kemudian yang sunat menyusul.. ye dok?

Until then see ya next post!

**Sadis sungguh tak dapat hantar akak ke shah alam..bon voyage akak!

With love,Yantie
Salam

Thursday, August 16, 2012

IFTAR bersama mereka

ACTUALLY gambar ni dah lama dah..erk tak de lah lama sangat..ade lah dalam 6 hari lepas..kirenya masa aku balik last week..tetibe camne ntah abah ajak gi pizza..malas nak tulis banyak-banyak....tengok gambar je la ea...

Island supreme..yummy!

she..

she AGAIN!..=p

mine..=)

My  heart.. 

mummy!


With love,NAMN
Salam

Syoknya di rumah...=)

Wohhooo...alhamdulillah sudah selamat sampai di rumah...korang semua pun mesti dah sampai kat rumah kan? alhamdullillah dapat kita habiskan sisa-sisa ramadhan tahun ni di samping orang tersayang kan? ^^

Ahha for sure lah semua mak- mak and kakak kakak sekalian ni busy kan dengan membuat kuihnya..yes i know! sebab sebab aku pun busy bab membuat segala kuih ni.. tapi 90% my beloved mom dah buat dah.. again i know, my mom kan the best! =).... antara kuih yang mak aku buat for this year is semperit, sarang semut, almond london, tart, almond london..yummy!...


Kuih kuih kat atas ni dibuat masa aku tak de...sekali masa aku balik mata aku cerah je tengok bekas-bekas tersebut di susun elok tepi dinding..aku capai, pusing penutup ke kiri, ke kanan..tak boleh bukak..sekali tengok..aiyakk seletip rupanya..hancur luluh harapan aku..mak menggunakan strategy baru..sebab tau anak-anak semua macam piranha..kalau tak seletip, jawabnya sebelum raya dah habis..haha

So,ceritanya tadi aku tolong mak buat batang buruk sabah..ada yang pelik ke dengar? sebab memang kuih ni tak berapa femes sangat pun..tapi rasa nye..SUPERB!..jom tengok gambar..=)

kulit popiah di gulung2 and goreng!


siap digoreng toskan

kacang dal goreng setelah dikisar

setelah mixkan dua-dua nya...ni lah hasilnya!

siapa yang tetiba rasa terliur tu mohon datang raya rumah ye..tapi agak-agak tak terliur langsung, dengan pantas sila tekan simbol pangkah nun kat atas sana..ngeh ngeh..after dah siap bertepung tepungan, marilah kita pakai inai...tetiba rasa nak merah-merah jari ni masa raya nanti, almaklum lah, tema keluarga aku tahun ni kan merah hitam..so haruslah sejajar dengan temanya kan...=)



now tengah menyeletep bende alah ni kat jari aku ni..rasa macam robot la hai menaip dengan seletep kat jari ni...tak caya cube try test...supposedly malam ni mak suruh kemas rumah, lap-lap tingkap sume..tapi alahai malasnya nak manjat-manjat bagai..at last MUNGKIN dalam pukul doblas camtu baru start mengelap..sebab jap lagi maybe nak usha-usha barang raya..woot woot..=)

Rasanya sampai sini je kot nak update..lepas ni mungkin update pasal raya MUNGKIN..
until then see ya next post ye...

p/s: Mohon maaf atas segala silap dan salah..harap kedatangan syawal memberi seribu makna dalam hidup kita.=)

with love,Yantie
Salam


Tuesday, August 14, 2012

Settle!

Alhamdulillah settle dah segala kecelaruan otak yang berbelit dek language-language computer yang arghhh! ok tak payah nak menensyenkan diri aku balik...

Setelah berpenat lelah buat program java for group assignment paradigm semalam..dengan program tak jalan nye...huh! dugaan bulan puasa...akhirnya dah hantar jugak..yes! tadi masa kelas paradigm aku datang lambat,then aku sampai-sampai je..zira cakap "yanti, hari ni presentation individual assigment" ..aku like "what??" dengan tak buat preperationnya...mula - mula macam takut- takut jugak lah sebab program pascal aku hang..then fikir-fikir kalau tak nak present hari ni still kena present next time..so aku present tadi, alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar..=)

Lepas tu quiz qmt pulak..memang aku tak study, ok bohong..aku tak study hard lah..just selak-selak je..memang redho giler lah tadi..then bila dapat question, alhamdulillah soalannya tak tanya yang merapu-rapu...dan sekali lagi berjalan dengan lancar..kan dah cakap, serahkan segala-galanya pada Allah, insyaAllah semuanya berjalan dengan lancar..=)




Tadi aku iftar with yana and zira..last iftar with them..sadisnya..lepas ni dah tak jumpa ramadhan bersama mereka..kalau aku tak ditakdirkan grade on time pun..diorang confirm grade on-time kan..sob sob..*tarik tisu..pastu after that pergi terawih, again last terawih with them and last terawih dekat UiTM...sedih sedih..*hembus hingus.. esok dah balik rumah dah...=(

Ramadhan, cepatnya kau berlalu..tak dapat fokus beribadat dek kerana assigment, test, quiz datang melimpah ruah...Ya Allah pertemukanlah aku dengan Ramadhan yang akan datang..panjangkan lah umurku ya Allah...

Until then, sampai sini je rasanya nak menulis ni..ok tau, tapi tak nak ucapkan selamat hari raya dulu..sebab belum habis ramadhan lagi..selagi kita masih dalam bulan ramadhan..eloklah kita manfaatkan betul-betul...insyaAllah...


Jumpa lagi next post!

p/s: Tak sabar nak balik rumah..^^

With love,Yantie
Salam

Sunday, August 12, 2012

No Title

Wohoo...puas ke rasanya lepak kat rumah? semestinya tak puas kan...FYAI, aku balik rumah semalam, means saturday lah kan..sebabnya balik hari sabtu..dah tau kan..

then apa cerita kan still kat rumah sekarang kan?ohho, disebabkan aku rindu suasana rumah, so aku mendecidekan diri untuk balik segamat hari isnin..iaitu esok..and my bad, i totally forgot about replacement class! supposedly kelas aku pukul 2 untuk esok, so memang aku dah fikir nak naik bas lah kan balik segamat esok..sebab tu dari U lagi dah decide nak balik U ari isnin..tetibe my beloved mom cakap nak hantar aku balik segamat esok..so lagi memudahkan aku lah kan..then tadi zira call aku remind about replacement class esok.. baru aku macam.."eh a'ah lupe pulak ade kelas pukul 10 esok.." nasib baik lah mak aku dah decide nak hantar aku balik segamat after hantar youngest sister aku pergi sekolah, means around 7 camtu..so selamat lah aku, tak payah nak skip skip kelas kan??>_< wink wink...

Cerita yang paling dasat sekali..hari selasa aku kena submit group assigment paradigm ..so kerja aku adalah convert program tu dalam language java....tapi aku tak tau lah kenapa aku blank sangat2..aku tak bawak balik paper yang supposedly aku rujuk untuk buat program tu...*sigh...ceritanya aku balik sangat lah tenang, tak pikir pasal assignment...tapi basic program tu aku dah siap lah..just segment-segment tu je yang aku tak terfikir nak buat camne...so! esok hari yang tough bagi aku sebab nak siapkan java tu dalam masa satu malam je! hebak!..

Em em em...aku rasa tu je nak story....Until then see ya next post!=)

p/s: i love Allah and I LOVE MY FAMILY..=)

With love,Yantie
Salam

Friday, August 10, 2012

Stress tahap cipan!

Haa tu lah dia..belum baca lagi dah tau kan aku stress...biasa lah tajuk mesti mahu gempak je kan..bluerkkk... ok start cenghite!

Tersangatlah tension semalam dan juga hari ni..sebab? semua gara-gara ITS *dush dush.....eh tak tumbuk korang..tapi tumbuk muke sendiri sebab dah meroyan kejap...ok tipu tu..disebabkan hari ni merangkap 10 August 2012 aku ada test ITS, naik pening kepala aku ni..tak tau lah kenapa..tapi haishh seriously akhir-akhir ni asyik-asyik pening kepala..adakah migrain?tapi rase migrain tu camne..tak tau pulak aku...ok tetibe lari topik...ok pastu kononnya lah dari isnin hari tu dah start dah baca ITS..tetiba masa tu macam bangga kan,tak pernah pernah study awal..selalu last-last minute baru study....tapi tapi tapi...sampailah ke pagi tadi, chapter 1 je lah yang aku menghadap, tak beralih-alih..hampeh betul kau ni yanti...

at last study last minute jugak lah aku...giler kau 4 chapter nak cover dalam masa less than 24 hour?*sigh...tapi apa lah yang kami-kami sebagai student ni boleh buat selain mengeluh kan...terpaksa lah jugak menyumbat segala jenis info-info...aku pandai lah pilih2..then tengok satu topik ni, "ok ni tak masuk, skip.." then then hafal bende lain pulak..pastu nampak satu topik ni pulak.."ok tak masuk jugak ni, skip"..tapi kire banyak lah jugak yang aku hafal err faham..buktinye?aku boleh jawab question past year..

TAPI! punya lah macam nak menangis aku..bila dah tiba masanya, selak je kertas soalan..dang! satu hapak pun aku tak tau...apakah?memang macam nak menjerit sambil berlari pusing satu dewan lapanbelaspuloh kali je.. tension weyh... bayangkan memang soalan tu memang kita tak boleh bantai..ceritenye berserah je la kan..ada lah aku berzikir-zikir dalam dewan tu dengan harapan ingatan aku dapat dikembalikan tapi...tinggal harapan je laahh..at last aku dengan yana antara orang yang awal lah yang keluar..tapi bukan sebab pandai, actually sebab dah tak boleh nak perah dah otak...segan  cek...kui kui kui...

Then lepas puas menensyenkan diri dengan test its yang tahap phd punya soalan...kitorang lepak ifc jap...lepak dengan dayat, biasalah berdekah jap dengan fahmi semua..pastu dah puas balik lah bilik...now?
tengah melayan kepala yang tengah pening ni...haish pelik lah pulok asik pening je..maybe normal kot..

HAPPPYYY! sebab esok nak balik ~~wootwoot..=)..so until then see ya next post la ye...nak jenguk projek paradigm jap...bye2!

Andai dapat ku putarkan masa,ingin aku merasa kembali nikmat ramadhan pertama...Cepatnya ramadhan nak tinggalkan kita...T_T

p/s:sekejap ok sekejap tak..adat!

With love ,Yantie
Salam

Thursday, August 9, 2012

10 terakhir

Alhamdulillah berkesempatan aku bernafas dalam 10 ramadhan yang terakhir..terima kasih Allah atas nikmatMu ini...Tapi sadly hari ni tak dapat merasa suasana ni..insyaAllah esok dapat rasa..=)..

Bila masuk je 10 hari terakhir, typical people of course lah fikir kan "Alamak tak beli baju raya lagi" , "Kasut raya tak beli lagi ni" kan kan kan? bohonglah kalau cakap tak tu...dah jadi lumrah dah bila raya je segala-galanya nak baru..apa orang cakap..ha dah jadi adat dah..erk?? lebih kurang camtu lah..raya je orang kaitkan dengan segala-galanya baru..same goes to me....memanglah tak salah nak buat persiapan raya..tapi jangan lah tinggalkan ibadat-ibadat sunat...typical malaysian awal-awal ramadhan penuh masjid..tapi bila dah nak habis, separuh manusia hilang kalau sembahyang terawih tu..sebab? "Ala, dah cukup dah amalan sunat aku , dah akhir-akhir ni tak pergi pun tak pe..baik duk rumah main mercun." Astaghfirullahalazim...

Sepatutnya bila dah masuk 10 ramadhan terakhir ni, manusia ni berkejar-kejar buat amalan sunat..tambahan pulak nak kejarkan malam lailatulqadar..walaupun tak dapat kejar , tapi bangun sepertiga malam tetap rasa nikmatnya tu...Especially buat student2, bila dah dekat raya ni for sure lah kelas pun dah tak de kan..so, kalau free-free dari tak buat apa-apa tu..boleh lah solat terawih berjemaah...sambil-sambil isi masa lapang, sambil mengumpul pahala...ye dok? ^^..

Yes i know! memang makin nak cuti ni makin banyak lah segala bapak test,bapak assignment segala jenis bapak lah datang macam durian runtuh..kalau betul2 durian runtuh ok lah...sedap sikit mengunyah..erk?ok dah start mengarut...berbalik pada topik..yes i admit yang bila dah nak cuti makin banyak test..thats why like i've mention KALAU FREE...kalau dah memang tak de mase dah, nak buat camne kan?kalau dah tak sempat sangat tu..baca lah dua tiga muka surat al-quran tu..aku ni pun entah sempat ke tak nak khatam al-quran..banyak yang  dah tertinggal ni..insyaAllah akan kejar balik..

Bercerita tentang hari-hari aku...sekarang tengah mencuba menghafal 4 chapter for test its tomorrow...dugun dugun lah...giler you 4 chapter nak kena sumbat pada otak aku yang kecik ni..kalau sumbat kat perut tu tak pe lah jugak, besau sikit..erk..ok mengarut lagi...

Sekarang rasa nak melompat2 atas tilam yang empuk..sebab sebab tak payah pergi program kat gunung ledang tu..yeahhhh..dapat lah aku balik rumahhh...nikmat yang tak terhingga, bob pun dah belikan tiket dah..thanks bob! bob banyak berjasa pada aku sejak semenjak dua menjak ni..insyaAllah jasamu akan ku kenang hingga ke akhir nafasku..=)..so, ceritenya confirm lah aku balik..=)...lepas settle test esok terus lega dah...dah boleh fikir pasal cuti dah...ihiks..

ok la ok la..tau tau terpanjang pulak update kali ni..so sorryyy..mesti masa korang tercemar dek kerana baca blog aku yang mengarut ni...apa-apa pun..selamat menunaikan ibadah 10 ramadhan terakhir...happy sebab esok dah boleh puasa dah!!!

p/s: Jika bersama hanya menimbulkan ketidakpuasan lebih baik aku menjauh..T_T

until then,see ya next post ya...=)

with love,Yantie
Salam

Tuesday, August 7, 2012

Dilemma

Yeahh aku dalam dilemma sekarang..ok straight to the point..this weekend tak tau lah under sape tapi  yang penting CS la...ade program dekat Gunung Ledang for those student yang pointer below 2.5 kot..then firstly diinformkan pada aku yang exco terlibat..then just tak nak pikir sangat lah..then then hari tu aku tanya encik malik exco terlibat tak..then encik malik pun cakap exco tak terlibat...

So, supposedly that time aku kene pergi JB for ent project..tetiba last minute tak jadi pergi sebab ape entah..yang penting tak jadik pergi lah..so kire dah free lah aku weekend ni, just jumaat lah ada test system..then aku dah fikir nak balik rumah dah, sebab akak aku nak buat baju raya aku..so nak aku fitting segala lah kan... pastu pagi tadi MR L post dekat group exco compass yang exco confirm tak payah pergi..so dah happy lah kan aku...tup tup mase kelas data struct tadi naim post dekat private yang exco WAJIB pergi pulak..kepala aku dah pusing-pusing dah...kejap jadi kejap tak jadi...so aku pun dah confius nak pergi ke tak...dengan group project paradigm yang tak siap lagi..at least kalau balik rumah dapat lah buat sikit-sikit..ni dah tak dapat buat dah kalau pergi gunung ledang tu..memang lah dengar-dengarnye macam best sebab die panggil orang luar... tapi tapi tapi aku tak de kawan, zira pun dah tak jadi exco kan..so how???

fenin fenin..sekarang ni just tunggu kata putus dari naim je..mintak mintak lah tak jadik untuk exco...then kalau group rok pergi , insyaAllah aku pergilah..kalau tak? emm terpakselah aku tulis surat excuses...sebab kalau pergi pun exco still jadik peserta..so macam ada sedikit tak bestlah kan kat situ...arggghhhhh dilemma....!



p/s: sekarang dah nampak dah siapa kawan sebenar...so sad..

until then see ya nest post lah ea..nak melayan kekusutan aku ni jap...fuuu~~

with love,Yantie
Salam

Sunday, August 5, 2012

Berakhir

Alhamdulillah kebusyaan minggu ini berakhir lah dengan berakhirnya pc maintanence tadi...fuh fuh fuh...penat sangat hari ni..dengan nak melayan perut yang macam ARGGHH...ok bertendang-bertendang...

Ceritanya tadi aku ada event pc maintanence...since jumaat tu dah start, tapi that day untuk fasi je...tapi tak de lah penat sangat..tapi hari ni untuk student part1 sekali...so supposedly pukul 9 dah start dah talk kat DK...tapi ceritanya aku dengan zira terbangun lambat...amboi macam berjanji pulak kan...serentak pulak tu sedar dari tidur...then then siap-siap terus gerak gi DK..nasib lah dah ada sorang dua fasi kat situ...tak de lah terbiar budak part 1..then lepas talk dalam pukul 10 camtu, part 1's student ni kena pergi blok I pulak untuk session "bedah PC....so far dari apa yang aku nampak, batch part1 sem ni senang dihandle....tak tau lah kalau dah naik sem atas2 dah mula tunjuk tanduk2...wallahualam...

ok malas dah nak cerita pasal event tu....emm...kucing aku mati....actually tu kucing baru...aku tak sempat nak tengok lagi...tapi seriously esaited tau nak jumpa..sebab akak cakap comel..then semalam petang akak call cakap COMOT tak bergerak...dia macam kembung perut tau,kiranya macam dah static je tak bergerak,tapi still bernafas...then2 tak lama lepas tu akk cakap dia dah mati...aku tak nak tanya lebih-lebih..sebab nanti kompem aku nangis....tapi aku still sedih, sebab aku tau dia dah jadik part of our family..tup tup dah mati...uwaaa...akak aku lagi lah berdouble2 dia rasa sedih..sebab dia yang bela...selama ni seriously dia jenis malas nak melayan-layan kucing ni...tapi since dapat kucing ni, aku tengok dia yang esaited...rupa-rupanya sekejap je nyawa kucing tu...mungkin Allah nak lembutkan hati akak untuk sayang binatang...sebab dulu2 seriously dia jenis tak suka kucing-kucing bagai ni..tapi makin lama dia makin suka,then bila ada COMOT dia take responsibilities untuk bela..kadang-kadang kalau aku tengah on-call dengan dia mesti dia kadang-kadang cakap.."alamak, akak tercakap kuat pulak, comot tengah tidur tu".....kita tak tau apa rancangan Allah, mungkin sesuatu yang lebih besar nikmatnya akan datang menggantikan kehilangan comot dalam keluarga kitorang..insyaAllah..

setakat itu je lah nak update...badan penat, berniat nak qada' tidur..boleh kah?insyaAllah...until then see ya next post ye...=)

p/s: Kadang-kadang semakin banyak bercakap, semakin banyak juga kebodohan terserlah.

with love,yantie
Salam

Friday, August 3, 2012

Bakal imam.

Wahai bakal imamku..
Bila tiba masanya Allah pertemukan kita, janganlah engkau berani menegurku..
Menyukai secara senyap lebih didekatkan hati olehNya


Wahai bakal imamku..
Setelah hati kita didekatkan, janganlah engkau cuba menghubungiku..
Biarlah kita kekal seperti ajnabi,supaya tidak berlaku sebarang zina..


Wahai bakal imamku..
Apabila hatimu sudah terpaut, berusahalah engkau untuk mempelajari ilmu agama dengan lebih mendalam..supaya syurga menanti untuk kita.

Wahai bakal imamku..
Apabila rohanimu sudah bersedia, lengkapkan persiapan fizikal..
supaya kelak kehidupan bersama terjamin..

Wahai bakal imamku..
Jika sudah bersedia, berjumpalah engkau dengan walidku..
Kerana keputusanku bergantung kepada keputusan mereka.

Wahai bakal imamku..
Aku tidak secantik mereka-mereka di luar sana, tetapi jika engkau dapat lihat aku dari sisi yang betul..
insyaAllah cantiklah aku di sisimu..

Wahai bakal imamku..
Syurgaku bakal bergantung padamu setelah ikatan sah..bimbinglah aku supaya menjadi makmum yang solehah..supaya kita bukan hanya suami isteri di dunia tapi bakal bertemu di jannah kelak..


"Janganlah menjadi solehah untuk mendapatkan lelaki yang soleh, tetapi berusahalah menjadi solehah sehinggakan lelaki soleh yang mencari anda.."

Curi-curi masa

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....lame rasanya tak  update blog...banyak kali dah tekan button new post, then type sepatah dua,then ke draft perginya..sebab? MALAS..haha...nak update blog pon malas ke yantie? aiyakk..=.=' Okay now already 3.36 pagi! dan seperti biasa mestilah kes study kan?kalau tak, tak de maknanya nak stay up-stay up bagai..Habbit berNescafe dah kembali..padahal dah berazam tak nak minum nescafe lagi...

Minggu ni tersangatlah busy..and sudah semestinya badan ni tersangatlah penat plus tak cukup tidur...bila lah boleh qada' tidur yang berPOSTPONE ni.. *thinking...dan ceritenya memang tak boleh nak qada'.. sebab macam busy semacam sampai lah ke ahad ni...next week? mungkin akan busy menyiapkan second phase of system project...phew..*sigh....sabar itu penting kan..dugaan semua ni..Allah kan sayangkan aku..=)

The best thing, aku dah dapat buat terawih lagi....yeay! bukan apa..lately ni tersangatlah busy sampaikan tak sempat pergi terawih..bukan malas ye, tapi tak sempat...even nak buat kat bilik pun tak sempat..boleh bayangkan tak tahap kebusyaan aku? Insyaallah lepas ni kalau tak ada apa-apa hal aku try merajinkan diri ke PI.. Seronok dah rasa pergi PI! sebab sebab sebab dapat duduk dengan dikalangan orang yang baik-baik.. *Mana ada penjenayah pergi rumah Allah* ok tu copy paste ayat dalam 7 petala cinta...*winkwink..

Alhamdulillah sebab kehidupan aku semakin hari semakin bahagia..insyaAllah..kekalkan lah kebahagiaan aku ini ya Allah...believe me, semakin kita mendekati Allah, nikmat kebahagiaan tu lain rasanya...tenang je hati ni... tu apa yang aku rasa lah...tapi sebenarnya bannnyaaaaakk lagi aku kena improve...setiap hari aku try, tapi that thing tak berjaya..mulut perempuan kan...haishh dosa kering...

Lately banyak pulak persoalan-persoalan yang orang tanya aku pasal 'perubahan' aku ni...di sini aku nak tegaskan <cewahh BM A+ kan> ini bukanlah perubahan, tetapi aku kembali ke jalanNya..sebelum ni aku terikut jalan yang bengkang bengkok..Punca aku berubah? memang dah lama aku berhajat nak tergolong dalam golongan yang cantik-cantik dan ayu-ayu bertuduh labuh dan menutup aurat dengan sempurna...tapi tak de maknanya NUR AZNAYANTI anak pakcik Mohamad Nor yang brutal ni nak dilihat sebagai gadis yang ayu...tang tu memang tak boleh nak ubah...tak tahu macam mana nak bercakap dalam nada perlahan, nak ketawa tanpa mengeluarkan bunyi...insyaAllah aku sedang try..tapi masih tidak berjaya...

Em em em..sedar tak sedar dah half of Ramadhan...kejap je rasa kan? tapi aku still berdebar sebab takut sepuluh malam terakhir tak berkesempatan nak buat terawih, makin nak cuti makin banyaklah kerja kan? insyaAllah try my best...but aku tersangatlah tak puas hati sebab lepaklepak kat ifc tu, tetibe dengar lagu raya..aku macam 'Haishh'..janganlah halau Ramadhan, kami masih belum lengkap amalan-amalan sunat ni...kalau boleh pagi raya tu baru bukak lagu raya tu, boleh tak? haha...

Macam terpanjang pulak menaip, biasalah kes malas nak study..tak pe lah sampai sini dulu aku update..esok aku ade test..pukul 8 pagi pulak..adess..=.='....wish me luck yer buddies! until then see ya next post!


With love,yantie.
Salam