My lovely Followers

Followers

Monday, July 23, 2012

First day berterawih !

Alhamdulillah selesai menunaikan Fardu Ramadhan pada hari yang ke-tiga...bersyukur masih diberikan peluang meneruskan ibadah Ramadhan untuk hari ni...

Em em..ni baru balik dari PI..err tak de lah baru sangat tapi boleh lahh...^^...tadi lepas kelas pukul 6 terus pergi PI sebab ade kuliah petang under program Al-Falah..then miss Huda keluarkan awal dari kelas, alhamdulillah..tak de lah terkejar sangat jadinya...then-then sampai-sampai tu PI still lengang..lepas solat asar tu kuliah petang tu dah start, just buat kat luar PI je sebab tempat minggu lepas dah diambil oleh baazar ramadhan..its ok!

Pengisian kuliah petang tadi Ok la..and and terkejut jugak lah..ramai pulak Usrah kali ni...hampir penuh lah koridor kat luar PI tu...then-then dalam pukul 6.50 habis kuliah tu...aku and zira terus pergi tempat ambik makanan...nasib baik lah mase tu nampak ira and the geng..and kebetulan sangat ada pulak 2 sit kosong kat meja diorang...then terus duduk kat situ...alhamdulillah sempat aku ambik makanan..tapi tak tahu lah orang yang datang lambat tu cukup ke tak makanan dia..sebab maybe ustaz tak jangka seramai ni kan orang yang berbuka kat PI...

Alhamdulillah jugak dapat aku tunaikan Solat terawih 8 rakaat kat Masjid al-Syakirin..first time yaww!! i mean for this sem lahh...ramai jugak muslimat yang tunaikan terawih tadi...sampaikan ustaz Adam tarik tirai tu lebihkan bahagian muslimat....nanti dah nak habis Ramadhan mesti makin ramai kan student yang datang..insyaAllah...^^

Tak sangka apa yang aku nak secara bisik dalam hati selalu..dapat jugak aku buat...ape bendenya? adalah...haha...even bukanlah secara sepenuhnya tapi asalkan dapat rasa sikit pun dah rasa beruntung dah...teringin nak jadik sebahagian dari mereka..mampu ke aku?insyaAllah..Allah kan ada? (>_<)..

Em tu je kot nak update untuk hari ni...see ya next post ye!

p/s: sembuhkan yana cepat-cepat...tak pe yana, orang yang dapat sakit insyaAllah dosa kecilnya dihapuskan...cepat-cepat sihat ea yana..balik sini cepat-cepat..^^

with love,Yantie
Salam

No comments:

Post a Comment